Nieuws

TeamViewer 6

We hadden TeamViewer al boven aan de lijst staan van gratis applicaties voor afstandsbediening. Maar dankzij een nieuwe presentatiemodus wordt die lievelingsstatus nog eens bevestigd.

TeamViewer, een toepassing voor Windows, Mac en Linux, blinkt uit op twee vlakken: gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit. Zo hoeven gebruikers zich niet te registreren om van op afstand een pc te besturen of de controle aan iemand anders te laten.

Opstarten is voldoende
Een log-in, een wachtwoord en het opstarten van een eenvoudige of uitgebreide client aan beide kanten is voldoende. Prutsen aan de routerinstellingen is niet nodig: TeamViewer vindt zelf zijn weg door digitale beveiligingsmuren door contact te maken via de HTTP-standaardpoort 80.

Registreren in TeamViewer 6 heeft heel wat nieuwe voordelen. Het is vanaf nu onder meer mogelijk om te chatten met de persoon aan de andere kant van de lijn nog voor er een verbinding tot stand is gebracht. Je kunt daarnaast een partnerlijst aanleggen, zodat je meteen de controle kunt overnemen als een gebruiker online komt.

TeamViewer had sowieso een uitgebreid palet aan communicatiemiddelen, waaronder voip- en videogesprekken. Daar komt nu QuickJoin bij, een presentatiemodule waarmee je je scherm snel aan een groot aantal gebruikers kunt tonen. De drempel ligt bij andere videoconferentietools vaak een stuk hoger.

Mobiele applicaties
Het hoogtepunt van deze nieuwe versie is echter de intrede van mobiele applicaties voor Android, iPhone en iPad. De enige concurrent die deze dienst aanbiedt, is LogMeIn, en hier moet je betalen voor die luxe.

We testen de TeamViewer Android-app uit op een HTC Desire HD en kunnen met speels gemak de desktop bedienen of de taakbeheerder oproepen. Een telefoon met groot scherm of tablet is wel een vereiste, maar het geeft TeamViewer een extra streepje voor op de concurrentie.

TeamViewer 6 is gratis voor thuisgebruikers, maar zakelijke gebruikers moeten een peperdure licentie aanschaffen, die bovendien geen recht geeft op gratis updates naar nieuwe versies.

TeamViewer 6.0.10124
Prijs: gratis (voor thuisgebruikers) (maart 2011)

PRO: mobiele applicaties goed ontworpen; snelle toegang via partnerlijst; chatten zonder remote-verbinding; eenvoudig in gebruik.
CONTRA: Android-applicatie niet in Android Market; commerciële licentie duur.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business