Nieuws

Miljoenenfraude met lege cd’s en dvd’s

Het parket van Antwerpen heeft een miljoenenfraude met verkoop van blanco cd’s en dvd’s blootgelegd.

Vanuit een magazijn in Kapellen zijn karrenvrachten schijfjes illegaal verscheept naar handelaars in Frankrijk, Duitsland, Nederland en nog enkele andere Europese landen. De vermoedelijke fraudepraktijken hebben van 2005 tot 2009 geduurd.

4,47 miljoen euro
De hoofdverdachte werkt als loods bij de Antwerpse havendiensten. In zijn vrije uren leidde hij het bedrijf Romstore, gespecialiseerd in de verkoop van blanco cd’s en dvd’s. In 2004 verhuisde het bedrijf op papier naar Luxemburg. Daardoor kon de verkoper de Auvibelheffing die enkel in België op lege media rust omzeilen.

Bovendien ligt de btw in Luxemburg lager, waardoor de verdachte zijn waar heel goedkoop kon aanbieden. De man ontdook naar schatting 4,47 miljoen euro aan Auvibelheffingen en aan btw-heffingen in binnen- en buitenland.

Het parket eist de terugbetaling van de ontdoken heffingen en vervolgt de hoofdverdachte voor valsheid in geschrifte, belastingfraude en inbreuken op de auteursrechtenwet. Bij een veroordeling riskeert de man naast de terugbetaling een jarenlange celstraf en een beroepsverbod. Dat vernam De Tijd uit goede bron.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business