Nieuws

WinSCP 4.3.2

Bestanden up- en downloaden doe je wellicht via de FTP-module die in je webapplicatietool zit ingebouwd, of mogelijk met een ander extern tooltje. Weet echter dat FTP op zich niet veilig is, aangezien je login-ID onversleuteld wordt verstuurd. WinSCP ondersteunt ook SFTP en is daarom een betere optie.

Met WinSCP is het perfect mogelijk een verbinding te maken met een SSH-server (secure shell) door middel van het SFTP-protocol (SSH file transfer protocol) of desnoods met SCP (secure copy protocol).

[download_file]

Dat hoeft overigens niet in een spartaanse opdrachtregelomgeving te gebeuren. WinSCP beschikt over een fraaie en overzichtelijke grafische interface, beschikbaar in verschillende talen, waaronder het Nederlands.

Vormgeving wisselen
Je kunt zelfs tussen twee verschillende interfaces kiezen: een Verkenner-achtig venster en het typische concept van bestandsbeheerders à la Norton Commander. Zegt het venster met de twee panelen je nog iets?

Deze laatste interface is vooral geschikt voor wie zich de vele sneltoetsen eigen maakt: je kunt dan nagenoeg alle operaties met het toetsenbord bedienen.  Hoewel het eenvoudig verslepen van bestanden van het ene (lokale) paneel naar het andere (remote) ook altijd nog mogelijk blijft.

Bestandsbeheer
Naast klassieke up- en downloads bevat de tool nog enkele handige bestandsbeheerfuncties. Zo kun je lokale en remote-mappen laten synchroniseren, waarbij je zelf diverse opties en criteria vastlegt (zoals bestand verwijderen indien dat in de andere map is gewist).

Er zit ook een ‘livesynchronisatie’ bij: een lokale map wordt dan continu gemonitord op veranderingen, en die worden automatisch ook doorgevoerd in de externe map.

downloadendownloadsftpinternetuploaden

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen