Nieuws

Turkije verbiedt blogdienst Google

Een Turkse rechtbank heeft Blogspot verbannen. De Googledienst wordt volgens de Turken gebruikt om voetbalwedstrijden te tonen.

De rechtszaak was aangespannen door de aanbieder van satelliettelevisie Digiturk. Volgens de BBC hebben ze geklaagd dat voetbalwedstrijden die ze uitzenden ook op blogs verschijnen. En dus moet Blogspot van Google uit de lucht.

Het aantal Turkse bloggers dat de Googledienst gebruikt om te bloggen wordt geschat op 600.000. Zij zullen nu een andere blogdienst moeten zoeken.

[related_article id=”158901″]

Het is niet de eerste aanvaring tussen Turkije en Google. In het verleden is YouTube ook al eens verboden. Die ban is in oktober 2010 opgeheven.

Google betreurt dat de hele blogdienst uit de lucht moet, in de plaats van alleen de blogs die in overtreding zijn. Het bedrijf wijst erop dat er systemen bestaan waarmee bepaalde blogs met copyrightinbreuken afgesloten kunnen worden.

Digiturk is ook niet helemaal tevreden, want naast Blogspot bestaan er nog andere sites die hun voetbalwedstrijden stelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business