Nieuws

Cv’s van sollicitanten McDonald’s gelekt

De curricula vitae van de mensen die de voorbije jaren bij hamburgerketen McDonald’s hebben gesolliciteerd, hebben een tijdlang open en bloot op het internet gestaan.

McDonald’s-woordvoerder Kristel Muls bevestigt het lek aan De Standaard. Volgens Muls werd het lek vorige week ontdekt door iemand die ooit bij McDonald’s had gesolliciteerd. De persoon in kwestie ontdekte per toeval dat zijn cv, dat hij destijds naar de hamburgerketen had opgestuurd, via de zoekmachine Google terug te vinden was.

Verborgen map geïndexeerd
Enkele honderden cv’s bleken in een verborgen map op de webserver van het bedrijf te staan. Internetzoekmachines konden ongehinderd de bewuste map bereiken en de gegevens in de bestanden indexeren.

[related_article id=”158578″]

Op die manier werden niet alleen de adresgegevens, maar ook telefoonnummers, e-mailadressen en referenties van sollicitanten te grabbel gegooid.

Nog te vinden in cache van Google
De persoon in kwestie verwittigde onmiddellijk de Belgische hoofdzetel van McDonald’s, dat de map met de cv’s onmiddellijk van zijn server verwijderde.

Via de cache van Google zijn de bewuste cv’s echter nog altijd beschikbaar. McDonald’s heeft een spoedprocedure lopen bij de zoekmachine om de bestanden definitief te verwijderen uit de zoekresultaten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business