Nieuws

Adobe-software maakt HTML 5 van Flash

Adobe heeft een tool vrijgegeven die de kloof tussen Flash en HTML 5 moet overbruggen. Wallaby heet het stuk software.

Volgens Steve Jobs van Apple is HTML 5 de toekomst voor rijke internetcontent en niet Flash. Toch zijn er veel programmeurs die Flash kennen en daar nog lustig voor programmeren. Om dat probleem op te lossen, lanceert Adobe nu een tool.

Met Wallaby kun je beginnen met een FLA-bestand, de broncode van een Flashtoepassing. De software zet die dan om naar HTML 5, Javascript en CSS.

Onvolledige conversie
Het leeuwendeel van de Flashtoepassing zal omgezet worden, waaronder tekenelementen, kleurvulling, shape tweens, motion tweens, symbool- en instantienamen. De software is met Adobe Air geschreven, dus werkt zowel op Windows als op Mac OS X.

De software houdt ook bij welke onderdelen niet zijn overgezet. Op dit ogenblik zijn dat de audio- en videotags. Adobe gaat eerst de mening van ontwikkelaars vragen voor het nog meer werk steekt in deze tool.

De tool is vooral bedoeld om reclamebanners ook op gadgets zoals de iPhone of iPad te kunnen tonen. Nu worden die vaak met Flash gemaakt, maar die apparaten ondersteunen dat niet.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business