Nieuws

Kinect haalt Guinness-recordboek

Microsoft heeft met de Kinectcamera officieel goud in handen. Het accessoire waarmee je met gebaren je Xbox 360 kan besturen krijgt een plekje in het Guinness World Records 2011 Gamers Edition-boek.

Sinds de lancering van de Kinectsensor voor de Xbox 360 op 4 november gingen al meer dan tien miljoen exemplaren over de toonbank. In de eerste twee maanden werden er dagelijks gemiddeld 133.333 exemplaren verkocht. Goed voor acht miljoen stuks in zestig dagen.

Beter dan iPad en iPhone
Indrukwekkende cijfers vindt ook het Guinness World Records-comité, dat de Kinect een plaatsje geeft in een speciale gamersuitgave van zijn recordboek voor dit jaar. “De cijfers spreken voor zich”, vertelt Gaz Deaves van het Guinness-comité op de Xbox-website.

[related_article id=”161452″]

“Onafhankelijk onderzoek heeft uitgewezen dat geen enkel ander elektronisch toestel voor de consumentenmarkt meer verkocht werd in een tijdspanne van zestig dagen”, meent Deaves. De Kinectcamera van Microsoft doet het daarmee beter dan onder meer de iPad en de iPhone.

Tien miljoen games
Naast tien miljoen Kinectaccessoires werden er ook nog eens tien miljoen spellen verkocht die speciaal voor de Kinect ontworpen zijn. Spellen die meegeleverd worden met de sensor zijn niet meegeteld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business