Nieuws

Update voor PS3 verhoogt beveiliging

Software-update 3.60 voor de PlayStation 3 laat betalende gebruikers hun spelvoortgang in de cloud opslaan en maakt hacken een stuk moeilijker.

Sony rolt momenteel een nieuwe update uit voor zijn PlayStation 3-spelconsole. Gebruikers die geabonneerd zijn op de PlayStation Plus-dienst kunnen hun saved games voortaan ook online opslaan. Zij krijgen 150 MB opslagplaats ter beschikking op de servers van Sony.

Als je met je account inlogt op de console van een vriend kun je je saved games weer ophalen en verder spelen. Nieuw is ook de mogelijkheid om in te stellen na hoeveel tijd je PS3 een inactieve draadloze controller uitschakelt.

Onhackbaar?
Naast deze toevoegingen bevat de 3.60-update ook een nieuw beveiligingssysteem. PS3-hacker KaKaRoToKS vermoedt dat de nieuwe versie niet te kraken is met de sinds enkele maanden bekende rootkey.

Die is wel nog in het systeem aanwezig, maar wordt na installatie van update 3.60 niet meer gebruikt om na te gaan of code die wordt uitgevoerd op de spelconsole de handtekening van Sony bevat. De software-update is verplicht voor gebruikers die nog op het PlayStation Network willen inloggen.
 

 

hackhome-entertainmentjailbreaknieuwspiraterijplaystation3softwareupdate

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals