Nieuws

PlayStation 3 mag weer in de winkel

Een Nederlandse rechter heeft de importban op de PlayStation 3 opgeheven. De afgelopen weken werden er zo’n 300.000 spelconsoles in beslag genomen.

Technologiegiganten Sony en LG zijn verwikkeld in een bitsige gerechtelijke strijd rond het gebruik van patenten op blu-raytechnologie in de PlayStation 3. Vorige week oordeelde de rechtbank in Den Haag dat LG de distributie van PS3-consoles stil mocht laten leggen.

Dat gebeurde dan ook. Bij een distributiecentrum in Tilburg (Nederland is een belangrijke draaischijf voor de Europese markt) namen de politie en douane zo’n 225.000 spelconsoles in beslag. Op de luchthaven van Schiphol en in de haven van Rotterdam waren er ook inbeslagnames. De totale waarde van de goederen wordt geschat op 43 miljoen euro.

[related_article id=”152275″]

Dat was uiteraard niet naar de zin van Sony. De Japanners spanden een kort geding aan bij de Haagse rechtbank. De rechter hief donderdagavond het distributieverbod op en beval LG de in beslag genomen PS3’s vrij te geven. De Koreaanse technologiereus moet ook opdraaien voor de gerechtskosten, ongeveer 130.000 euro. Gamers.nl was aanwezig op de rechtbank.

Bodemprocedure start in november
De oorlog tussen beide partijen is hiermee nog niet beslecht. Hoewel de rechter oordeelt dat LG geen consoles meer in beslag mag nemen, vangt de rechtszaak over de grond van de zaak, of Sony al dan niet patenten van LG schendt in zijn spelconsole, pas aan op 18 november.

LG beweert dat het met Sony heeft onderhandeld om een licentie te voorzien voor zijn blu-raypatenten. Maar de Japanners willen volgens de website Tweakers.net niet betalen maar wel ruilen met licenties op eigen patenten rond televisie en mobiele telefonie. 

In de VS heeft LG een gelijkaardige klacht ingediend. Sony reageerde daarop door een andere zaak te starten waarmee het de import van mobiele telefoons van LG wil tegenhouden.

blu-rayhardwarehome-entertainmentjustitielgnieuwspatentplaystation3ps3sony

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals