Nieuws

Google lanceert zwarte lijst voor websites

?Google laat gebruikers van zijn .com-zoekmachine ongewenste sites en domeinen blokkeren, zodat ze niet meer worden opgenomen in de zoekresultaten.

De zoekgigant rolt de functie momenteel uit naar zijn Engelstalige .com-zoekmachine. De dienst werkt wel alleen als je gebruikmaakt van Chrome 9 en hoger, Internet Explorer 8 en hoger of Firefox versie 3.5 en hoger. Andere browsers, talen en regio’s worden later toegevoegd.

Gekoppeld aan Google-account
Als je aan bovenstaande voorwaarden voldoet en ingelogd bent met je Google-account, krijg je voortaan de optie ‘blokkeer alle resultaten van [voorbeeld.com]’ te zien onder elk zoekresultaat. Die optie komt naast ‘in cache’ te staan.

[related_article id=”158901″]

Als je een domein geblokkeerd hebt, wordt het niet meer opgenomen in je toekomstige zoekresultaten. Indien er bij een zoekopdracht geblokkeerde websites weergegeven worden, dan krijg je boven of onder aan de pagina een melding.

Instellingen
Een overzicht van alle geblokkeerde websites vind je in je Google-account op een nieuwe instellingenpagina. Je kunt daar ook handmatig pagina’s of volledige domeinen op je zwarte lijst zetten. Een blokkade ongedaan maken kan uiteraard ook.

Wie niet kan wachten tot de blokkeeroptie ook naar Google.nl komt, kan best overstappen naar Chome en de extensie Personal Blocklist installeren. Er verschijnt dan een icoontje naast de adresbalk waarmee je ongewenste websites kan blokkeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business