Nieuws

AllDup 3.3.0

Hoe meer je downloadt, ruilt of kopieert, hoe groter de kans dat er dubbele bestanden op je systeem staan. AllDup speurt precies naar duplicaten en haalt overtollige dubbels snel weg.

De werking is erg eenvoudig. Je duidt een of meer bestandslocaties aan – dat kunnen ook mappen op verschillende schijven zijn – en vervolgens laat je het programma op die locaties scannen.

[download_file]

Dat scanproces gaat behoorlijk snel. Op een doorsnee pc met talrijke duplicaten doorploegt AllDup zo’n honderdduizend bestanden in circa 5 minuten. Je kunt de voortgang op elk moment volgen.

Overzichtelijke resultaten
Na afloop krijg je de gevonden duplicaten overzichtelijk grepresenteerd, waarbij de bestanden in eerste instantie in alfabetische volgorde worden opgesomd. AllDup voorziet in de mogelijkheid de lijst te exporteren naar een csv- of txt-bestand.

Het is aan de gebruiker om specifieke bestanden in de lijst te markeren, maar dat neemt niet weg dat AllDup ook in enkele voorgedefinieerde selectiemogelijkheden voorziet. Zo kun je automatisch alle bestanden laten markeren uit bepaalde mappen of telkens het eerste of laatste, het oudste of jongste, of het grootste of kleinste bestand uit de dubbels laten selecteren.

Geselecteerde bestanden kan je dan automatisch laten verwijderen, maar via de ingebouwde File Manager net zo goed ook hernoemen, verplaatsen of kopiëren.

Zoekcriteria
Het is echter ook mogelijk vooraf zoekcriteria in te stellen. Naast de bestandslocatie kan je bijvoorbeeld bestanden kleiner of groter dan een ingestelde bestandsgrootte of met bepaalde extensie laten negeren. Verder kan je ook de attributen en datum mee laten bepalen of AllDup bestanden al dan niet als dubbels moet beschouwen.

Als je dat verkiest, neemt de tool ook de bestandsinhoud (byte per byte) in rekening, waarbij je kunt aangeven in welk bestandsblok moet worden gezocht. Bijvoorbeeld de laatste 100.000 bytes van de bestanden. Het spreekt voor zich dat inhoudscontrole het scanproces stevig vertraagt.

Je beslist ook zelf of ID3-tags bij mp3’s en exif-metadata bij jpeg’s al dan niet worden genegeerd en of je ook zip- en rar-archieven wilt laten doorzoeken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business