Nieuws

IE9 beschikbaar voor Vista en Windows 7

Met Internet Explorer 9 wil Microsoft vooral inzetten op internetstandaarden, snelheid en meer aandacht voor de sites en minder voor de browser zelf.

Een deel van de nieuwe functies in IE9 is een inhaaloperatie tegenover de concurrerende browsers. Zoals de mogelijkheid om tabbladen los te trekken van de browser en in een heel nieuw browservenster te bekijken. En de adresbalk doet ook dienst als zoekvak.

[download_file]

Ook een nieuwtje dat Microsoft haalde bij de concurrenten is het startscherm dat een overzicht geeft van de meest bezochte sites.

[related_article id=”161452″]

Vastgepinde sites
Een van de originelere nieuwe onderdelen is de mogelijkheid om websites vast te pinnen op de taakbalk van Windows 7. Je kunt een site als pictogram op de taakbalk zetten. Websitemakers kunnen zelfs extra functies aan die snelkoppeling toevoegen. Zo kan je bijvoorbeeld meteen naar een sectie van de site surfen zonder dat je eerst naar de homepagina moet.

Wie Facebook vastpint op zijn taakbalk, krijgt aankondigingen van nieuwsberichten op zijn Windowstaakbalk te zien. Dit heeft als effect dat een website meer als een toepassing aanvoelt dan als een webpagina.

Privacy
Ook nieuw in IE9 is de bescherming van de surfer tegen de nieuwsgierigheid van websitemakers. Sommige sites verzamelen immers stiekem informatie over het surfgedrag, om zo gerichte advertenties te kunnen tonen.

Beveiliging tegen profilering

Veel webpagina’s zien eruit alsof ze één geheel zijn, maar in werkelijkheid staat er informatie op die op verschillende plekken op het internet staat. Zo zijn er bijvoorbeeld pagina-elementen zoals de ‘vind ik leuk’-knop van Facebook, beursgrafieken en Google-advertenties.

Die pagina-elementen kunnen handig zijn. Ze geven meer relevantie aan Google-advertenties, of zorgen voor informatie die je echt interesseert.
Sommige mensen vinden het gebruik van zulke pagina-elementen gewoon een inbreuk op hun privacy. De dingen die van andere sites komen, zorgen er immers voor dat bijvoorbeeld Facebook kan zien welke sites je hebt bezocht.

Wie Internet Explorer 9 wil downloaden, kan terecht op Beautyoftheweb.com. Je moet dan wel Windows Vista of Windows 7 draaien op je pc.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business