Nieuws

HP focust op software, diensten en WebOS

HP gaat meer inzetten op software, clouddiensten en internetverbinding voor alle hardware. Dat zegt directeur Léo Apotheker.

De Duitser Léo Apotheker, die in november het roer van Mark Hurd overnam bij Hewlett-Packard, zet deze week voor de pers zijn toekomstvisie uiteen. Vorige week liet hij al weten dat alle HP-computers vanaf volgend jaar met het besturingssysteem WebOS geleverd zullen worden.

Apotheker wil met HP ook meer diensten verlenen aan de bedrijfswereld. Hij denkt bijvoorbeeld aan een clouddienst waarmee ontwikkelaars applicaties voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt kunnen brouwen.

[related_article id=”152275″]

Open applicatiewinkel
De ontwikkeling gebeurt met software van HP, en de apps zullen draaien op de servers van het bedrijf. Ook komt er een appstore waar deze programma’s, maar ook die van externe ontwikkelaars, in aangeboden worden. Dat meldt CNet.

Een andere dienst die HP "zeer binnenkort" gaat aanbieden is een analysetool voor zakelijke gebruikers. Die stelt je in staat om in realtime statistieken over grondstoffen, onderdelen en producten en ook internetstatistieken weer te geven.

100 miljoen WebOS-apparaten per jaar
Wat de verspreiding van WebOS aangaat, hoopt Apotheker jaarlijks zo’n honderd miljoen producten te slijten. Dat kunnen printers zijn, tablets, smartphones en dus ook laptops en desktopcomputers. Apotheker droomt van een HP-cloud waar alle Windowssystemen en WebOS-apparaten verbinding mee kunnen maken.

Microsoft hoeft echter geen schrik te hebben, want de computerfabrikant zal Windows bij zijn hardware blijven leveren, naast WebOS dus. Nog voor het eind van het jaar moeten computergebruikers kennis kunnen maken met dit alternatieve besturingssysteem in de vorm van een webapp.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Laat jij ooit een technologisch implantaat steken?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business