Nieuws

Google maakt video-extensie voor IE9

In de strijd van de HTML 5-videoformaten geeft Google een browserplug-in voor Internet Explorer 9 vrij, om zijn favoriet te steunen: WebM.

 

Er woedt al een tijdje een machtsstrijd tussen twee videoformaten voor de nieuwe internetstandaard HTML 5. De technologiebedrijven zijn in twee kampen verdeeld. Aan de ene kant heb je de supporters voor H.264, een formaat waar patenten op rusten. Microsoft zit in dat kamp en heeft dus ondersteuning voor H.264 in de nieuwe Internet Explorer 9 ingebouwd.

In het andere kamp, dat van WebM, zit Google, producent van de browser Google Chrome en eigenaar van videosite YouTube.

Geen WebM in IE9
Omdat Microsoft vindt dat H.264 de videostandaard is voor HTML 5, heeft het geen ondersteuning voor de concurrent WebM ingebouwd in de nieuwe Internet Explorer 9. En dus heeft Google een plug-in gemaakt om toch WebM-video af te spelen in IE9.

Poets wederom poets
Het trucje om een concurrerende browser te voorzien van de eigen videotechnologie is trouwens niet nieuw. Microsoft heeft de techniek in het verleden ook al eens toegepast: het bracht toen een H264-extensie uit voor Firefox, dat ook WebM-aanhanger is.

De hele HTML 5-ruzie betekent voor website-ontwikkelaars maar één ding: je moet de twee formaten ondersteunen. Tenzij je liever HTML 5 links laat liggen en gewoon bij Flash blijft.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business