Nieuws

AT&T koopt T-Mobile in VS

De Amerikaanse gsm-operator T-Mobile komt in handen van de telecomgroep AT&T. Die koopt het bedrijf van Deutsche Telekom voor 39 miljard dollar (27,5 miljard euro).

AT&T betaalt 25 miljard dollar in contanten en de rest in eigen aandelen. Deutsche Telekom krijgt daardoor een belang van 8 procent in de grootste Amerikaanse telecomgroep.

Deutsche Telekom maakt daarmee na ruim tien jaar een einde aan een niet zo geslaagd Amerikaans avontuur. De Duitse groep lanceerde zich in de gloriejaren van de telecom- en technologiesector in de VS, maar slaagde er ondanks miljardeninvesteringen niet in om een echte leiderspositie te verwerven. T-Mobile bleef in de VS steken op een vierde plaats op de erg concurrerende markt.

Goedkeuring beurswaakhond nodig
AT&T, dat een decennialange traditie heeft in vastelijntelefonie, versterkt met de overname zijn leiderspositie in het mobiele segment. De kloof met de nummer twee, Verizon, wordt dankzij T-Mobile een stuk groter. AT&T zal na de overname 130 miljoen klanten tellen, tegenover minder dan 100 miljoen voor Verizon. De nummer drie, Sprint Nextel, heeft er nog eens de helft minder.

De Amerikaanse regulator voor de telecomsector, de Federal Communications Commission, moet de overname wel nog goedkeuren. Mogelijk zal AT&T een aantal onderdelen moeten afstoten om het groene licht te krijgen.

attbusinessdeutsche telekomnieuwst-mobiletelecom

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals