Nieuws

Kinect komt naar PlayStation 3

Twijfel je tussen een PlayStation 3 en een Xbox 360 omdat die laatste de bewegingscontroller Kinect ondersteunt? De PS3 kan er nu ook mee overweg.

Een Indiase ontwikkelaar is erin geslaagd om de bewegingscontroller voor de Xbox360 van Microsoft aan de praat te krijgen op een PlayStation 3 van concurrent Sony. De Japanners bieden met de Move een gelijkaardig accessoire aan, maar de Kinect ligt ruim op kop wat de verkoopcijfers betreft.

Nog niet af
Het project zit wel nog in de een vroeg alfastadium, schrijft ontwikkelaar Shantanu Goel op zijn blog. Onderstaand demonstratiefilmpje toont ook aan dat er nog veel werk aan de winkel is. Wie Goel wil helpen of gewoon wat wil experimenteren, kan de broncode downloaden via Githhub.

[related_article id=”161452″]

Hoewel de Kinectcontroller door Microsoft op de markt is gebracht als exclusief accessoire voor de Xbox 360, duurde het niet lang voor ontwikkelaars openbrondrivers hadden geschreven voor Windows-, Linux- en Macsystemen.

Microsoft zag door de talloze creatieve computertoepassingen het potentieel van computerondersteuning eindelijk in en werkt nu zelf aan officiële drivers en een ontwikkelkit. Dat de PlayStation 3 niet officieel ondersteund zal worden, spreekt voor zich.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business