Nieuws

Je agenda, mail en contactpersonen online

We reiken je graag een aantal online alternatieven aan voor programma’s die nu plaats innemen op je harde schijf en in het RAM-geheugen van je computer. In dit artikel: je agenda, mail en contactpersonen.

Sinds de komst en evolutie van de gsm is zowel het horloge als de fysieke agenda uit mijn leven verdwenen. Mijn gsm heb ik altijd op zak en dus is de ingebouwde agenda een logische keuze. Heb je een smartphone, dan kan je die agenda bovendien synchroniseren met bijvoorbeeld Outlook van Microsoft of iCal van Apple.

Maar het kan ook online, bijvoorbeeld met het uitstekende Google Calendar. Zeker als je geen smartphone hebt, is het makkelijk om vanaf elke computer je agenda te kunnen bekijken.

Om toegang tot de diensten van Google Calendar te krijgen, heb je wel een account nodig. Daarmee kan je ook een Gmailadres aanmaken en je mail online beheren. Beide diensten zijn netjes met elkaar geïntegreerd.

Ook voor de Mac
Werk je hoofdzakelijk met Apple-producten, dan zijn de MobileMe-diensten een goede keuze om je mail, contacten en agenda online te beheren. Het pakket is vergelijkbaar met de Google-diensten, maar dan op maat van de Mac-gebruiker. Niet alleen wordt alles online gesynchroniseerd, de informatie komt ook automatisch binnen op al je Apple-toestellen.

Een MobileMe-account kost wel 99 dollar per jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business