Nieuws

Al je muziek in de cloud

We reiken je graag een aantal online alternatieven aan voor programma’s die nu plaats innemen op je harde schijf en in het RAM-geheugen van je computer. Deze keer: je muziekcollectie.

Mijn muziekcollectie is zo’n 80 GB groot. Dat lijkt veel, maar mijn verzameling cd’s is navenant. Nochtans is er geen enkele reden om zo’n hap uit je harde schijf op te offeren aan muziek, want alles staat toch online. Je kan naar MySpace surfen, maar nog handiger zijn de diensten van mijn persoonlijke favoriet Grooveshark.

Daar kan je gratis en legaal naar je favoriete muziek luisteren en nieuwe deuntjes leren kennen. Grooveshark bevat overigens meer dan enkel wereldgroepen zoals U2 of The Beatles: ook Belgische artiesten als Soulsister en zelfs de minder bekende Netsky vind je er terug.

Grooveshark versus Last.fm
Ook Last.fm is een goede tool om nieuwe muziek te ontdekken. Zo kan je bijvoorbeeld surfen naar de pagina van een groep of nummer dat je goed vindt. Met een druk op de knop Radio stelt Last.fm een afspeellijst samen met gelijkaardige muziek.

Door aan te geven welke van de nummers je goed en niet goed vindt, leert de tool je smaak kennen. De Radio-functie kan je dertig nummers lang gratis uitproberen, daarna kost het je drie euro per maand. Grooveshark heeft een gelijkaardige functie, maar op het moment van schrijven ondergaat de website een grondige remake en het is niet meteen duidelijk of de Grooveshark Radio gratis blijft.

Ben je op zoek naar een bepaald genre, dan zijn er nog de ontelbare internetradiostations om aan je wensen te voldoen. Onze labbeheerder heeft bijvoorbeeld de hele dag Radio Swiss Jazz aanstaan, zodat ik tijdens de meest frustrerende hardwaretests er toch in slaag rustig te blijven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business