Nieuws

Bestanden bewaren kan ook online

We reiken je graag een aantal online alternatieven aan voor programma’s die nu plaats innemen op je harde schijf en in het RAM-geheugen van je computer. Zo hoef je je bestanden niet per se op te slaan op je harde schijf: online vind je namelijk ruimte genoeg.

Je harde schijf gebruik je niet alleen om programma’s op te installeren, maar ook om bestanden op te bewaren. Is dat echt nodig? Nee. Want er is serverruimte genoeg waar je al dan niet gratis al je bestanden kwijt kan. Of je privacy volledig gegarandeerd is, is uiteraard een andere discussie.

Een van de grootste gratis online opslagplaatsen is Windows Live SkyDrive. Je vindt dit op http://explore.live.com/windows-live-skydrive. Zodra je hebt ingelogd met je Windows Live ID – dat je overigens ook kan gebruiken met Windows Live Messenger en Windows Live Hotmail – krijg je 25 GB opslagruimte.

Slepen en wegzetten
Bestanden toevoegen doe je door ze simpelweg naar je browservenster te slepen. Ze mogen wel maximaal 50 MB per stuk groot zijn. Je kan zelf mappen aanmaken, maar SkyDrive ordent de bestanden ook automatisch naargelang hun type.

Office-documenten kan je online bekijken en aanpassen met de Web Apps. Dat zijn lichtjes afgeslankte versies van bijvoorbeeld Word en Excel. Met een druk op de knop kan je de online documenten ook gewoon openen in de ‘echte’ Office. Alle bestanden in SkyDrive kan je natuurlijk naar hartenlust gaan delen met andere mensen, als je dat zou willen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business