Nieuws

Vodafone koopt BelCompany

De Britse telecomreus Vodafone koopt de telefoonketen BelCompany voor 120 miljoen euro.

De deal werd gisteravond bekendgemaakt door de Nederlandse verkoper, de Macintosh Retail Group. Naast BelCompany wordt ook de keten Telefoonkopen.nl verkocht.

Grootste keten van Nederland
De winkelformule werd in 1996 gelanceerd door Macintosh en werd de belangrijkste telecomketen van Nederland, met 176 winkels. De keten heeft ook enkele tientallen winkels in Vlaanderen. De verkoop volgt op een vrijwillig bod door Vodafone Libertel, de Nederlandse dochter van Vodafone. De transactie kan over enkele maanden worden afgerond.

[related_article id=”161563″]

Macintosh is van plan om de opbrengst van de verkoop te herinvesteren in zijn afdelingen Fashion en Living, met ketens als Scapino, Brantano en Jones Bootmaker.

Verschuiving op telecommarkt
In de telecomsector is er een verschuiving bezig van nieuwe aansluitingen naar verlengingen van bestaande abonnementen. "Die laatste zijn minder winstgevend voor BelCompany, en bovendien hebben de telecomoperators een grotere directe invloed op deze markt", zo verklaart het bedrijf zijn beslissing om uit de markt te stappen.

BelCompany haalde vorig jaar 14,7 miljoen euro bedrijfswinst (ebit) op een omzet van 181,3 miljoen euro.

De directie van BelCompany blijft in handen blijven van algemeen directeur Paul Vreeburg (45), directeur Inkoop & Financiën Gerard van Amerongen (44) en operationeel directeur Marco Houtman (44). Het hoofdkantoor van BelCompany blijft gevestigd in Veenendaal.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business