Nieuws

Alle software vind je ook op internet

Tegenwoordig kan een mens zoveel doen op het internet dat hij zich afvraagt of hij nog wel een harde schijf nodig heeft. Uiteraard wel, al is het alleen maar om het besturingssysteem te kunnen draaien. Maar voor bijna elk programma bestaat er wel een online-alternatief.

Al het computerwerk moet tegenwoordig in de cloud gebeuren. Maar wat is die cloud nu precies? Heel simpel: de cloud is het internet. Oké, het ligt het iets ingewikkelder dan dat.

Wanneer je iets in de cloud doet, betekent dit dat het achterliggende rekenwerk niet of nauwelijks door je eigen computer wordt verricht.

Neem bijvoorbeeld een Word-document. Wanneer je een brief typt in Microsoft Word en die bewaart op je computer, wordt al het werk lokaal verzet. Je eigen computer opent het programma en bewaart het document. Doe je hetzelfde in pakweg Google Docs, dan gebeurt al dat werk online.

Jouw computer zorgt voor de verbinding, maar de servers van Google doen het verdere rekenwerk. Die servers staan niet bij jou thuis, maar in de cloud, oftewel: het wolkenpakket van computers die het rekenwerk van op afstand verrichten.

In dit dossier reiken we je een aantal online-alternatieven aan voor programma’s die nu plaats innemen op je harde schijf en in het RAM-geheugen van je computer. Als ik vatbaar zou zijn voor modewoorden, dan zou ik zeggen: welkom bij deze initiatie in cloudcomputing.

cloudhardeschijfinternetnieuwsweb

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals