Nieuws

Voicemail van ministers afgeluisterd

?De voicemails van veel ministers, burgemeesters, topambtenaren en woordvoerders bij de overheid zijn op afstand af te luisteren. Dat heeft het tv-programma EenVandaag aangetoond. Vodafone heeft inmiddels zijn excuses aangeboden.

De actualiteitenrubriek luisterde berichten af van onder anderen premier Mark Rutte en minister van Financiën Jan Kees de Jager.

Standaardcode
Het afluisteren van Vodafone-abonnementen is mogelijk via een standaardcode. Je moet wel beschikken over het telefoonnummer van degene van wie je de voicemail wilt afluisteren.

[related_article id=”158578″]

Het beluisteren op afstand is alleen mogelijk als de eigenaar van de mobiele telefoon de standaardcode niet heeft omgezet in een eigen unieke code.

Miljoenen kwetsbare burgers
Het risico bestaat niet alleen voor belangrijke overheidsfunctionarissen, ook voor alle andere gebruikers van Vodafone-abonnementen in ons land. Dat zijn er enkele miljoenen, aldus EenVandaag.

Telefoonmaatschappij Vodafone zegt enorm geschrokken te zijn en heeft inmiddels voorzieningen aangebracht. Daardoor kunnen de voicemails niet meer afgeluisterd worden zonder persoonlijke pincode.

De topman van Vodafone, Jens Schulte-Bockum, bood gisteravond zijn excuses aan de bewindslieden die zijn afgeluisterd aan.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business