Nieuws

Klein pc-park beheren met Windows Intune

?Microsoft heeft op de InfoSecurity- en StorageExpo-beurs in Brussel Windows Intune gelanceerd. Windows Intune is een cloudapplicatie voor het beheer en de beveiliging van een pc-park.

Doelpubliek zijn kleinere bedrijven en scholen die niet beschikken over een eigen IT-afdeling of beheersoftware, en die, al dan niet in samenwerking met een IT-dienstverlener, toch aan patchmanagement en beheer-op-afstand willen doen. De installatie van een agent is voldoende om de clientcomputer te laten verbinden met de centrale webconsole van Intune.

Malware opsporen
Voordelen van Windows Intune zijn dat het geen behoefte heeft aan een VPN-verbinding, dat het overweg kan met virtuele machines en dat het werkt naast geïnstalleerde beveiligingssoftware van derden. Standaard maakt Intune gebruik van Forefront-technologie voor het opsporen van malware.

In tegenstelling tot System Center, een ander product van Microsoft maar dan voor on premise-systeembeheer, richt Windows Intune zich uitsluitend op clients. Computers moeten zijn uitgerust met een zakelijke versie van Windows XP, Vista of 7. Servers worden niet ondersteund, smartphones met Windows Phone 7 evenmin. Er is ook geen integratie met Active Directory voorzien.

Volgens Jurgen Van Duvel van Microsoft moet Windows Intune evolueren tot de cloud-evenknie van System Center en Forefront. Opmerkelijk is dat Intunes niet draait op Microsofts eigen cloudplatform Azure. Op termijn zal dat echter wel het geval zijn, aldus Van Duvel.

Upgraden naar Windows 8
Windows Intune-licenties beginnen vanaf een prijs van 11 euro per maand en per computer. De licentie om een client te upgraden naar Windows 7 Enterprise is daarin inbegrepen. De Enterprise-editie ondersteunt onder meer BitLocker voor bestandsencryptie.

Volgens Microsoft geeft Intune middelgrote en kleine bedrijven de kans om op eigen tempo en met een beperkt kostenplaatje hun pc-park te upgraden naar de recentste Windows-versie. Als de volgende versie van Windows uitkomt, zullen klanten van Intune ook het recht krijgen om meteen naar die versie te upgraden.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business