Nieuws

‘PS3-hacker gevlucht naar Zuid-Amerika’

Meerdere media berichten dat PlayStation 3-hacker George Hotz gevlucht is naar Zuid-Amerika. Zelf beweert Hotz dat hij op vakantie is.

De piepjonge videogamesblog VGHQ.net, pas online sinds 1 maart, dacht met een grote scoop te kunnen uitpakken. De website berichtte op basis van een gelekt gerechtsdocument van Sony en een vakantiefoto op de blog van PS3-hacker GeoHot dat hij gevlucht is naar Zuid-Amerika.

Misverstand
Enkele grote nieuwssites namen dit nieuws over, maar volgens de gespecialiseerde hackerssite Psx-scene is het één groot misverstand. Tegen Hotz loopt momenteel een rechtszaak wegens het verspreiden van de belangrijkste beveiligingssleutel van de PlayStation 3.

In het document (pdf) beweert Sony dat GeoHot essentiële onderdelen van het gevorderde bewijsmateriaal niet aan de rechter heeft overhandigd en dat hij door zijn verblijf in Zuid-Amerika de boel tegenwerkt. VGHQ interpreteerde dit als ‘GeoHot verdoezelde bewijsmateriaal en is gevlucht’.

Raidcontroller vergeten
“De onderdelen waar Sony in het document naar verwijst, zijn niets meer of minder dan de raidcontrollers die mijn cliënt vergat mee te leveren toen hij zijn harde schijven overhandigde”, vertelt Stewert Kellar, de advocaat van de hacker, aan IGN. Intussen heeft het gerecht de controllers al in handen.

Op zijn blog geeft Hotz toe momenteel in Zuid-Amerika te verblijven, maar dan wel met vakantie. Zijn advocaat benadrukt dat Hotz dagelijks contact met hem heeft om de zaak te volgen. Beschuldigingen dat de hacker zijn reis bekostigt met geld dat gedoneerd werd om zijn zaak tegen Sony te bekostigen, wijst hij van de hand.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business