Nieuws

TextCrawler 2.1.4055

Het gebeurt wel eens dat je bepaalde tekststrings in bijvoorbeeld PHP- of HTML-bestanden wilt opsporen of vervangen. In zo’n geval is enig automatisme natuurlijk welkom, en dat is precies wat TextCrawler te bieden heeft.

De werking is even eenvoudig als logisch. Je geeft aan in welke (sub)mappen de tool moet speuren, je tikt een (deel van een) woord in, geeft eventueel aan tot welke ANSI-tekstbestanden je de zoektocht wilt beperken (standaard is dat bat, css, html, ini, js, php en txt, maar je kunt ook andere extensies toevoegen) en TextCrawler gaat aan de slag.

[download_file]

Eventueel leg je nog bijkomende restricties vast: alleen volledige woorden bijvoorbeeld, of wanneer de letterkast accordeert (hoofdletters en kleine letters). Het resultaat is een lijst van tekstregels waarin de gezochte zoekterm voorkomt. Heb je ook het Replace-veld ingevuld, dan wordt de zoekterm meteen door deze tekst vervangen.

Geavanceerd zoeken
Er zijn ook geavanceerde zoekopdrachten mogelijk. Zo kan TextCrawler overweg met reguliere expressies. Op de onlinehandleiding tref je hiervoor de juiste syntax met bijhorende voorbeelden aan. Ben je niet zeker van je zaak, dan kan je altijd eerst nog de ingebouwde testmodule inzetten: die toont je (op niet-destructieve wijze) wat het zoek- of vervangresultaat van je reguliere expressie zou zijn.

Ook met fuzzy zoekopdrachten kan de tool overweg: daarbij retourneert het programma ook hits wanneer die niet exact overeenkomen met de ingetikte zoekterm. Gecombineerde zoekopdrachten zijn, dankzij de ingebouwde batcheditor, eveneens mogelijk.

TextCrawler is bovendien zo attent om van de betreffende bestanden desgewenst eerst een back-up te maken, zodat je de vervangingen altijd nog ongedaan kunt maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business