Nieuws

RadarSync

Het Israëlische RadarSync timmert sinds 2001 aan de weg met PC Update, dat beschikbaar is voor Windows XP, Vista en Windows 7.

Tijdens de installatie is het even opletten geblazen, want RadarSync probeert een werkbalk voor Internet Explorer te installeren, de RadarSync2 Community Toolbar. Het volstaat niet om de vier vinkjes uit te schakelen; je moet op Disagree en Exit setup klikken om deze installatie te voorkomen.

Daarna nestelt RadarSync zich in het systeemvak, om van daaruit naar mogelijke updates te scannen. In tegenstelling tot de informatie op hun eigen website bevat het programma een database voor drivers en software. Op onze test-pc worden twaalf driverupdates gevonden en 47 voor software, een goede score.

Betalen om nieuwe versies te installeren
Ook Microsoftpakketten zoals Office en Outlook worden mee opgenomen in de lijst, net als programma’s van andere ontwikkelaars. Helaas kan de gratis versie geen software updaten en krijg je ook niet te zien om welke updates het precies gaat.

Een handige extra is de mogelijkheid om een back-up van alle instellingen van stuurprogramma’s en geïnstalleerde software te maken. Die wordt dan in één bundel verpakt, zodat je alles in één keer opnieuw kunt downloaden als dat nodig is.

Voor 18,94 euro per jaar kun je ook intekenen op de Driver Alert Service: dit programma neemt je pc door en slaat een lijst op van alle gevonden hard- en software op de servers van RadarSync. Is er een nieuwe update beschikbaar, dan krijg je een mailtje met verwijzingen naar de nieuwe versie. Je kunt er ook voor kiezen om maar één keer per week of maand zo’n mailtje te ontvangen.

RadarSync PC Updater
Prijs: 29,65 euro (één jaar updates)

PRO: uitgebreide database; scant snel.
CONTRA: alleen in het Engels beschikbaar; met de gratis versie kun je weinig aanvangen.

Driver Alert Service
Prijs: 18,94 euro (per jaar)

PRO: op de hoogte via e-mail over nieuwe updates.
CONTRA: niet gratis uit te proberen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business