Nieuws

Onderdelen Nintendo 3DS kosten 72 euro

De nieuwe Nintendo 3DS kost maar 72 euro aan onderdelen. Dat becijferde iSuppli, een onderzoeksbureau dat regelmatig elektronica uit elkaar vijst.

Al het materiaal dat nodig is om de Nintendo 3DS te produceren kost samen 100,71 dollar. Reken daarbij de productiekosten van 2,54 dollar per toestel en de echte prijs van het toestel komt op 103,25 dollar volgens iSuppli.

Bij ons wordt de spelconsole verkocht voor ongeveer 249 euro. Voor de duidelijkheid, het verschil is geen pure winst. De spellenfabrikant moet nog geld betalen aan vervoer, verzekeringen, de winkeliers en de reclame.

[related_article id=”152275″]

Duurder dan voorganger
De fabricageprijs voor de 3DS ligt zo’n 33 procent hoger dan die van zijn voorganger, de Nintendo DSi. Die kostte maar 75,58 dollar om te produceren. Het verschil in prijs is onder andere te verklaren door de betere batterij en meer geheugen. Het duurste onderdeel is het scherm.

iSuppli waarschuwt er ook voor dat de spelconsole vooral gebruikmaakt van Japanse onderdelen. Door de aardbeving en de tsunami die het land troffen, is de levering van onderdelen aan grotere risico’s onderworpen dan de meeste andere elektronica.

Logistieke en energieproblemen kunnen ook nog extra roet in het eten gooien voor de distributie van de consoles, waarschuwt iSuppli.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business