Nieuws

Woede over Twitterlunch van minister

De Vlaamse ‘Twittosfeer’ is boos op minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne. Aanleiding is de zogenaamde TwunchQ die de minister op 5 april organiseert.

Een twunch, een samentrekking van Twitter en lunch, is een lunchbijeenkomst van mensen met een Twitteraccount. Het concept bestaat al drie jaar.

Eerste TwunchQ groot succes
Minister Van Quickenborne hield op 1 maart voor de eerste keer een twunch en doopte die TwunchQ. Het dakterras van het kabinet van Van Quickenborne liep die middag vol met Twittergebruikers. Het succes inspireerde Q tot het organiseren van een tweede TwunchQ op 5 april.

Ook voor die Twunch loopt het storm. In een mum van tijd waren alle beschikbare plaatsen ingenomen. Vandaag stuurde het Twitteraccount van Van Quickenborne berichtjes naar alle geregistreerden om te zeggen dat ze geselecteerd zijn voor de TwunchQ.

Boycot
Heel wat Twittergebruikers vinden dat bijzonder ongepast omdat het indruist tegen het principe dat iedereen welkom is. Een aantal gebruikers roept ook op om de twunch te boycotten, uit protest tegen de manier waarop TwunchQ wordt georganiseerd.

Ook het feit dat Van Quickenborne het twunch-concept heeft gekopieerd en omvormt naar een middag vol presentaties stuit op onbegrip. De organisatoren van de klassieke twunch vinden dat TwunchQ niets meer met het originele concept van een twunch te maken heeft.

"Het staat hem vrij om zo’n middag te organiseren, maar het is niet oké dat mensen nu verward raken en denken dat dit nog iets met de gewone twunch te maken heeft", aldus Twunch-initiatiefnemer Tom Klaassen op de website van Knack.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business