Nieuws

Sony haalt Vlaamse muziekparodie van YouTube

Sony Music heeft een door fans ingezongen muziekclipje van de Belgische band Hooverphonic van YouTube verwijderd. De muziekgigant wil verwarring vermijden.

Enkele Vlaamse rockers zijn het slachtoffer geworden van een shredder. Onder meer Hooverphonic, Triggerfinger, Daan en Ozark Henry zingen in een aantal YouTubefilmpjes plots vals.

Shredding
Shredders nemen nummers van bekende groepen onder handen. Op de videobeelden monteren ze hun eigen geluidsband waarop ze de nummers zelf inzingen of inspelen. Zo lijkt het alsof de zanger plots vals zingt. Of de gitarist speelt op een slecht gestemde gitaar.

Na grote namen als Metallica en Kings Of Leon krijgen nu onder meer Daan, Triggerfinger, Hooverphonic en Zornik een shred-behandeling op het YouTubekanaal Dit is Belgisch.

Positieve reacties
Het jonge internetpubliek lijkt wel pap te lusten van de rage. Maar niet iedereen vindt het grappig. Sony, de platenfirma van Hooverphonic, liet het filmpje waarin Hooverphonic tijdens het Sportgala het lied The Night Before brengt al van YouTube halen.

Volgens Karsten Biesemans van Sony vond de groep het zelf best grappig, maar kan niet iedereen het onderscheid maken tussen echt en vals. Omdat Sony probeert Hooverphonic te lanceren in Europa en VS en heel wat mensen dus via YouTube de band ontdekken, wil Sony echter geen risico’s nemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business