Voor het eerst verschijnen er beelden van Windows 8. Die tonen dat het lint uit Office 2007 voortaan in het besturingssysteem verwerkt zit. Windows 8 mag dan wel gebaseerd zijn op Windows 7, toch zal de opvolger er grafisch iets anders uitzien. Wat als eerste opvalt, is het geheel nieuwe inlogscherm waarop datum en tijd […]

Advertentie

Voor het eerst verschijnen er beelden van Windows 8. Die tonen dat het lint uit Office 2007 voortaan in het besturingssysteem verwerkt zit.

Windows 8 mag dan wel gebaseerd zijn op Windows 7, toch zal de opvolger er grafisch iets anders uitzien. Wat als eerste opvalt, is het geheel nieuwe inlogscherm waarop datum en tijd in het groot worden afgebeeld.

Dit is het nieuwe inlogscherm van Windows 8.

[related_article id=”161452″]

Het andere sterk opvallende kenmerk is het lint dat we kennen uit Office 2007 en 2010, de zogenaamde ribbon. Deze wordt in de toekomst geïntegreerd in Windows Explorer. Zo is er onder meer een lint voor de bibliotheken in Windows, voor afbeeldingen en voor het beheer van je harde schijven.

Welke nieuwe functies we exact mogen verwachten zal in de komende maanden duidelijk worden. Maar de eerste beelden, afkomstig van withinwindows.com, geven wel ruimte voor speculatie. Zo zien we op een van de foto’s opties zoals websharing. Wat doet vermoeden dat online opslag en andere cloudtoepassingen meer worden geïntegreerd in Windows 8.

Eerste beelden Windows 8 duiken op

Wel moeten we erbij vertellen dat de linten in de bijgevoegde foto’s nog volop worden ontwikkeld. Zo zijn de pictogrammen nog niet definitief en zal het uiterlijk mogelijk nog veranderen.

Volgens Withinwindows kun je in de nieuwe versie ook inloggen door een patroon te vormen op het scherm. Dit is bedoeld voor tablets en is vergelijkbaar met de inlogmethode van Androidtoestellen.

Geïnspireerd door… Microsoft
Microsoftgebruikers die de beelden bekijken, zullen ongetwijfeld weten waar Windows 8 de mosterd haalt. Zo doet het inlogscherm denken aan Windows Phone 7, maar zijn er ook invloeden van Xbox en Windows Live merkbaar.

Hoewel het besturingssysteem nog niet af is, is het de vraag hoe al die verschillende invloeden er samen zullen uitzien. Aangezien de meeste functies los van elkaar (bij andere producten) werden ontwikkeld. Wel biedt het ook mogelijkheden tot persoonlijk aanpassen van het besturingssysteem.

Advertentie