Google-topper Rosenberg vertrekt

Jonathan Rosenberg gaat weg als senior vicepresident bij Google. Zijn plannen waren al bekend, maar zijn vertrek komt vroeger dan verwacht.

Het nieuws is gisteren door Google bevestigd, op dezelfde dag dat Larry Page officieel de functie van algemeen directeur heeft overgenomen van Eric Schmidt. Volgens Business Insider, dat het nieuws aanvankelijk bekendmaakte, zou Rosenberg sowieso binnen enkele jaren opstappen wanneer zijn dochter zou zijn afgestudeerd.

Toch besluit Rosenberg nu al weg te gaan. Dat komt doordat Page zijn management heeft gevraagd om zich voor een lange termijn aan het bedrijf te binden, zo bevestigt Google aan onze collega’s van CNet.

[related_article id=”158901″]

In een verklaring van Google heeft het bedrijf niets dan lof voor zijn ex-vicepresident. “Jonathan is een fenomenale, energieke, strategische man van echte principes die altijd de gebruiker op de eerste plaats zet”, aldus Schmidt. “Hij is cruciaal geweest voor ons succes van de laatste negen jaar en ik kan hem niet genoeg bedanken voor wat hij gedaan heeft.”

Boek schrijven
Ondanks zijn vertrek verbreekt Rosenberg de banden met het bedrijf niet. Zo zal hij samen met Schmidt een boek schrijven over de waarden, regels en de creatie van Googles managementcultuur. In 2009 schreef hij overigens al een uitgebreid manifest over openheid en hoe Google daarmee omgaat.

Het definitief vertrek van Rosenberg staat gepland voor juni. Tot die tijd krijgt hij een adviserende rol binnen het bedrijf. Een opvolger is er voorlopig nog niet.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business