De christelijke vakbond ACV-Transcom kondigt acties aan om te protesteren tegen wat men een gebrek aan respect voor de werknemers noemt. Over welke acties het zal gaan, zegt ACV-Transcom nog niet. In een persbericht herinnert de bond aan de recente berichten dat het topmanagement van Belgacom vorig jaar 36% meer verdiende dan in 2009. Blijkbaar […]


De christelijke vakbond ACV-Transcom kondigt acties aan om te protesteren tegen wat men een gebrek aan respect voor de werknemers noemt.

Over welke acties het zal gaan, zegt ACV-Transcom nog niet. In een persbericht herinnert de bond aan de recente berichten dat het topmanagement van Belgacom vorig jaar 36% meer verdiende dan in 2009. Blijkbaar volgt de directie niet dezelfde regels als die ze zelf oplegt aan haar werknemers, klinkt het.

ACV-Transcom zegt dat ze de meest recente cao (2011-2012) niet kan aanvaarden. De cao "resulteerde niet in een verbetering van het salaris voor het personeel" en legt verplichtingen op die "totaal onaanvaardbaar" zijn voor de werknemers, aldus de vakbond.


"ACV-Transcom heeft akte genomen van deze situatie, die weinig respect toont voor de werknemers van Belgacom. We zullen dan ook gepaste acties ondernemen om hun belangen te vrijwaren."