YouTube wil zelf programma’s maken

Google is van plan om tot honderd miljoen dollar uit te geven aan het maken van eigen programma’s op YouTube. Het plan is onderdeel van een vernieuwing van kanalen die gebaseerd zijn op categorieën.

Het nieuws is nog niet officieel door Google bevestigd, maar wordt gemeld door de Wall Street Journal. “YouTube wil een twintigtal ‘premium channels’ introduceren die vijf tot tien uur professioneel gemaakte originele televisie per week uitzenden.” Dat vertelt een anonieme bron aan de krant.

De veranderingen worden dit jaar geleidelijk aan uitgerold. Onder meer kanalen gemaakt door Hollywoodstudio’s en -regisseurs zouden in de pijplijn kunnen zitten.

"Niet in nabije toekomst"
Een woordvoerder van YouTube bevestigt noch ontkent het verslag, omdat het bedrijf geen commentaar geeft op geruchten. “We werken altijd aan updates en verbeteringen aan de gebruikservaring en interface. Maar we hebben geen plannen om het ontwerp van de site in de nabije toekomst te wijzigen."

Maar als het bedrijf daadwerkelijk begint met eigen programma’s, dan zou dat wel een drastische verandering zijn in de strategie van de videodienst. YouTube heeft altijd gezegd dat het zich niet op het maken van video’s stort. Wel heeft het bedrijf een systeem waarbij partners materiaal voor de site maken.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business