Google wordt reisbureau

Er is zo goed als zeker een akkoord tussen Google en de Amerikaanse justitie rond de overname van vluchtdatabedrijf ITA Software.

Het akkoord is nog niet officieel, maar volgens bronnen van The Wall Street Journal is de zaak bijna rond. Wel stelt het Amerikaanse ministerie van Justitie strenge voorwaarden om te voorkomen dat Google zijn machtspositie misbruikt.

ITA Software voorziet data voor de reissector. Het verzorgt zoekopdrachten naar vluchturen en online ticketprijzen, en levert zo diensten aan verschillende reisagentschappen op het web. Ook Microsofts zoekmachine Bing is klant bij ITA.

[related_article id=”158901″]

De overname van 700 miljoen dollar betekent dat Google eigenaar wordt van een belangrijke dienst die ook concurrenten gebruiken. Daarom moet de overname eerst worden goedgekeurd door het Amerikaanse justitiedepartement.

Dat stelt volgens bronnen van de Wall Street Journal wel een paar uitzonderlijke voorwaarden: zo mag de Amerikaanse overheid bij Google een deel van de operaties in de gaten houden om machtsmisbruik te voorkomen. Dat zou de eerste keer zijn dat de zoekgigant met zoiets akkoord gaat.

Volgens de Amerikaanse zakenkrant zal de overeenkomst tussen de twee in de komende dagen worden bekendgemaakt. Al kan de zogenaamde shutdown van de Amerikaanse overheid daar mogelijk nog wel wat uitstel aan toevoegen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Waarvoor gebruik je de kabel van je telefoon?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business