Microsoft lanceert publieke bèta Office 365

Bedrijven kunnen voortaan de publieke bèta van Office 365 testen. Het pakket zit volledig in de cloud, maar vevangt tegelijkertijd de geïnstalleerde software niet.

Office 365 is niet de opvolger van Office 2010. Wel is het pakket een hervormde versie waarmee Microsoft voor het eerst alles naar de cloud verhuist. Ongeacht het toestel en zelfs ongeacht vooraf geïnstalleerde software: met een browser en een internetverbinding kan je in principe alles.

Toch zegt Microsoft helemaal geen vaarwel aan die geïnstalleerde software die het al twintig jaar aanbiedt. De bedoeling is dat deze gewoon blijft. Maar tegelijkertijd kan je voortaan ook alles online bekijken en bewerken zonder dat er op dat moment software bij komt kijken.

[related_article id=”161452″]

Zo raadt het bedrijf aan om zeker voor zware bewerkingen de gewone software te gebruiken. Maar wie snel iets wil aanpassen, kan dat vanaf zijn smartphone of zelfs vanuit een internetcafé.

Platformvrij
Op je smartphone betekent overigens niet uitsluitend op een Windows Phone 7-toestel. Naast Internet Explorer 7, 8 en 9 ondersteunt Office 365 Chrome, Safari en Firefox, en ook de browsers van Android, BlackBerry en de iPhone.

Met de publieke bèta kunnen bedrijven een voorsmaakje krijgen van Office 365. De definitieve lancering komt er tegen de zomer aan. Naar eigen zeggen hebben al meer dan honderdvijftigduizend organisaties wereldwijd zich ingeschreven voor de bèta.

 

In principe kan iedereen vanaf vandaag toegang krijgen via de site van Office 365. Al zegt Microsoft wel dat de eigenlijke activering tot twee weken kan duren. Door de populariteit van de bèta moet het datacenter van het bedrijf immers kunnen bijblijven met de aanvragen.

Maandabonnement
De flexibiliteit van Office 365 zet Microsoft ook door in de prijszetting. Waar je vroeger één licentie kocht voor één gebruiker voor enkele honderden euro’s, kan je nu per maand en naargelang de noden abonnementen afsluiten.

Concreet wil dat zeggen dat kmo’s voor SharePoint Online, Lync Online en Office Web Apps 5,52 euro per maand per gebruiker betalen. Wie het volledige pakket wil, met Microsoft Office Plus (Word, Excel, Access, Powerpoint…), e-mail, voicemail, social networking voor bedrijven, instant messaging, internetportals, videoconferencing, telefonische ondersteuning enzovoort, betaalt 22,75 euro per maand per gebruiker.

Wanneer het softwarepakket wordt gelanceerd volgen nog meer abonnementsmogelijkheden, naargelang de behoeften van elk bedrijf.

Downtime gecompenseerd
Met verschillende diensten in de cloud moet die cloud wel ook echt in de lucht blijven. Daarom belooft Microsoft 99,9 procent uptime.

Maar het bedrijf koppelt ook voorwaarden aan die belofte. Wanneer de uptime van de diensten onder dat percentage valt, wordt dat automatisch verrekend in de maandfactuur. Microsoft compenseert dus wanneer zijn servers te lang onbeschikbaar zjin.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business