Rating van games voortaan automatisch

In de VS worden games niet langer door een raad gekeurd op hun geschiktheid voor kinderen. Voortaan neemt een geautomatiseerd systeem de job over.

Het systeem is de Amerikaanse tegenhanger van het Europese PEGI. Het stelt vast of een spel geschikt is voor iedereen (E – everyone), tieners (T – teens) of pas vanaf 16 jaar (M – mature). Tot nu toe werd dat beslist door een raad van personen.

Volgens de New York Times verandert dat nu. Gameontwikkelaars moeten voortaan een digitale vragenlijst invullen met onderdelen over onder meer taalgebruik, die op hun beurt dan weer zijn onderverdeeld in zaken als racisme en seksuele verwijzingen. Ook seks op zich krijgt een een aparte categorie.

Het systeem werd begin deze week aangekondigd en moet antwoord bieden op het stijgend aantal videogames die ook vaker exclusief online worden verdeeld. Zo keurde de raad volgens de New York Times vorig jaar 1.600 games. Dat is een hoop meer in verhouding tot de 850 films die de Amerikaanse filmraad MPAA jaarlijks keurt.

Omdat een spel meestal ook langer duurt dan een film, speelt de raad het spel overigens niet zelf. Wel krijgen ze een dvd die de gortigste stukken van het spel moet samenvatten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business