Nieuws

AMP Font Viewer 3.86

Windows, Microsoft Office en sommige andere applicaties hebben elk hun eigen lettertypes. AMP Font Viewer biedt je de mogelijkheid al die fonts op een elegante manier te bekijken, te beheren en desnoods te verwijderen. Nieuwe fonts installeren kan eveneens.

AMP Font Viewer mag dan niet het nieuwste programma zijn, het werkt ook prima onder Windows 7. Voorwaarde is wel dat je het als administrator opstart. In eerste instantie geeft het programma je een grafische preview van alle geïnstalleerde lettertypes (TrueType, OpenType, Type 1). Handig is dat je daarbij zelf de grootte, kleur en andere karakteristieken (vet, cursief, onderstreept) kunt instellen.

[download_file]

Categorieën
Het is tevens mogelijk eigen fontcategorieën aan te maken, waar je dan de gewenste lettertypes in onderbrengt. De knop View font list/View categories geeft je vervolgens een grafische preview van alle fonts binnen de geselecteerde categorie. Fonts uit zo’n categorie verwijderen of zelfs de-installeren, kan eveneens. Het nut van zulke categorieën is natuurlijk wel beperkt, aangezien je die niet als dusdanig in een of andere applicatie kunt oproepen.

Met AMP Font Viewer kan je dus ook nieuwe fonts installeren, zelfs verschillende tegelijk. Een font installeren kan weliswaar ook met Windows, maar deze tool voegt er een extra mogelijkheid aan toe: het ‘tijdelijk’ installeren van een font. Het lettertype kan je na zo’n tijdelijke installatie meteen gebruiken in je applicaties.

Font verwijderen
Maar als blijkt dat het font niet aan je verwachtingen voldoet, of wanneer het om een slecht exemplaar gaat, volstaat het om AMP Font Viewer af te sluiten om het font meteen uit je systeem te verwijderen. Wil je het font toch behouden, dan moet je dat dus zo aangeven voordat je de tool afsluit.

Voor wie zich mocht afvragen waar hij (gratis) fonts kan downloaden en installeren: op www.dafont.com vind je er enkele duizenden. Sommige ogen erg fraai, andere blijken amateuristisch in elkaar geknutseld.

Op www.google.com/webfonts kan je eveneens terecht voor een honderdtal degelijke exemplaren. Weliswaar zijn die vooral bedoeld om als ‘onlinewebfont’ ingezet te worden, maar je kunt ze dus ook downloaden en lokaal installeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business