Nieuws

Sony bouwt nieuw PlayStation Network

Liefst 75 miljoen gamers vloeken al dagen omdat het onlinenetwerk van de spelconsole PlayStation platligt.

Bezitters van een PlayStation 3 kunnen voorlopig niet meer online gamen. De dienst PlayStation Network en de video- en muziekstreamingdienst Qriocity zijn offline sinds 20 april. Een mededeling van Sony wijst in de richting van hackers.

"Een externe inbraak op ons systeem heeft ons netwerk aangetast. Om een grondig onderzoek uit te voeren en om het netwerk veilig en vlot te houden, hebben we woensdagavond het PlayStation Network en Qriocity uitgeschakeld." Dit staat sinds 22 april te lezen op de Amerikaanse PlayStationblog.

Een plausibele uitleg, want het is niet de eerste keer dat Sony met hackers te maken krijgt. Nadat het bedrijf een aantal hackers aanklaagde, kwamen er al een paar keer bedreigingen vanuit die hoek.

Anonymous ontkent
De losse groep hackers die bekendstaat onder de naam Anonymous ontkent echter dat hij er iets mee te maken heeft. "Voor een keer hebben wij het niet gedaan", klinkt het in een mededeling.

Anonymous steekt niet onder stoelen of banken dat het Sony graag de duvel aandoet, maar dat zou deze keer dus niet het geval geweest zijn. Er wordt niet volledig uitgesloten dat een hacker op eigen houtje iets uitgehaald heeft, maar men denkt dat de fout bij Sony zelf ligt.

Heropbouwen
Dat er iets ernstigs aan de hand is bij Sony blijkt uit een recente mededeling: “We werken de klok rond om PSN en Qriocity weer online te brengen. Om onze netwerkinfrastructuur te verbeteren hebben we besloten het systeem opnieuw op te bouwen. Dat kost veel tijd, maar de extra beveiliging is nodig.”

Het is niet uitgesloten dat hackers kredietkaart- en identiteitsgegevens van PSN-gebruikers hebben kunnen bemachtigen. Een woordvoerder van Sony vertelt aan Kotaku dat het bedrijf de zaak nog onderzoekt. Het is niet duidelijk wanneer PSN weer online wordt verwacht.

Via de PSN-dienst van Sony kunnen gamers, in tegenstelling tot bij de Xbox Live-tegenhanger van Microsoft, gratis online spelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business