Nieuws

Tips voor gebruikers PlayStation Network

Wie een PlayStation 3 bezit en een account heeft op het PlayStation Network, verandert maar beter zijn wachtwoorden nu het systeem gekraakt is.

Behalve tegen je vrienden spelen kan je via het PlayStation Network games downloaden tegen betaling. Dat kan met een tegoedbon die je in de winkel koopt of met een kredietkaart.

Nog geen misbruik bekend
Sony sluit echter niet uit dat de hackers van PSN naast persoonlijke info als geboortedatum, naam, adres en e-mailadres ook de kredietkaartgegevens van gebruikers hebben gestolen. Actief misbruik is nog niet gemeld.

[related_article id=”158578″]

Volgens de onfortuinlijke Japanse spellenboer is het wel uitgesloten dat de hackers de beveiligingscode van je kredietkaart hebben achterhaald. Die is doorgaans vereist bij aankopen via het internet. Wie al eens een spelletje heeft aangekocht met zijn kredietkaart moet zijn afschriften goed in de gaten houden.

Hetzelfde wachtwoord voor verschillende diensten?
Ook PSN-gebruikers zonder kredietkaart lopen een risico. Als je hetzelfde wachtwoord voor PSN gebruikt als voor andere diensten zoals een Hotmailadres of een Facebookaccount, dan verander je beter zo snel mogelijk al je wachtwoorden.

Sony verwittigt alle PSN-gebruikers via e-mail van de gegevensdiefstal. Het bedrijf waarschuwt tegelijkertijd voor pogingen tot phishing, dus kijk elke mail die afkomstig is van Sony na op tekens van fraude. Sony zal trouwens nooit via e-mail naar je kredietkaartgegevens of andere persoonlijke informatie vragen.

Qriocity
Natuurlijk moet je ook je wachtwoord voor het PlayStation Netwok aanpassen. Maar dat kan pas wanneer Sony de dienst weer activeert. Wanneer dat gebeurt is nog afwachten. Naast gebruikers van het PSN zijn die van de muziek- en videostreamingdienst Qriocity de dupe. Die dienst is echter niet beschikbaar in de Benelux.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business