Nieuws

Accenture wil Symbian-afdeling Nokia kopen

De Finse telefoonbouwer Nokia gaat zijn ecosysteem van Symbian-smartphones in handen leggen van Accenture. Drieduizend medewerkers gaan mee naar deze internationale IT-dienstverlener.

Symbian is al even het zorgenkindje van Nokia. Het mobiele besturingssysteem kon al een tijdje niet meer mee met modernere concurrenten Android en iOS. En dat resulteerde in de N8: een smartphone met uitstekende hardware, maar met fel bekritiseerde software.

Nokia begon daarna een samenwerking met Microsoft om Windows Phone 7 op de meest geavanceerde smartphones te zetten. Symbian werd daardoor verbannen naar de goedkopere smartphones.

Drieduizend man naar Accenture
Nu gaat de hele Symbianafdeling dus over naar Accenture, als de deal rond is. Normaal gezien is de overeenkomst klaar in de zomer van 2011, waardoor de medewerkers de overstap kunnen maken aan het einde van het jaar.

De nieuwe Accenture-medewerkers in China, Finland, India, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten gaan in eerste instantie werken aan Symbian-softwareactiviteiten voor Nokia. Later worden deze mensen heropgeleid en overgeplaatst naar andere activiteiten van het outsourcingsbedrijf.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business