Nieuws

France Télécom overweegt verkoop Mobistar

France Télécom zet vraagtekens bij zijn aanwezigheid in Oostenrijk, Zwitserland en België. Topman Stéphane Richard denkt eraan een reeks activa te koop te zetten, omdat ze te weinig opbrengen.

“We zitten in een moeilijke fase. Ons economisch model in Europa staat onder druk”, zegt Richard in een gesprek met de Dow Jones Newswires. Hij heeft een strategische doorlichting laten maken die ertoe kan leiden dat France Télécom bepaalde markten zal verlaten. Hij noemt Oostenrijk als voorbeeld. Maar ook Zwitserland en België staan op de lijst van landen waar France Télécom zich mogelijk volledig gaat terugtrekken. In ons land is France Télécom aanwezig via dochter Mobistar.

Het bedrijf stelt vast dat zijn markpositie in de drie landen weinig groeivooruitzichten biedt, aldus een woordvoerder. Dat betekent: consolideren of zich terugtrekken. "Maar op het moment is er nog niets beslist."

In Groot-Brittannië heeft France Télécom zijn activiteiten al gefuseerd met die van Deutsche Telekom. De twee groepen hebben iets dergelijks ook in Polen gedaan, en overwegen het in Roemenië, Slovakije en Oostenrijk. Een volledige fusie met de Duitsers staat niet op het programma, samenwerking wel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business