Nieuws

Gebannen Xbox 360 kort weer online

Bezitters van een Xbox 360 die door Microsoft zijn geweerd van de Xbox Live-dienst konden dinsdag kortstondig weer inloggen.

Op de fora van de gamerswebsites NeoGaf en Xbox-Scene melden verschillende gebruikers dat ze met hun Xbox 360 plots weer konden inloggen op het Xbox Live-netwerk. Het gaat om consoles die eerder door Microsoft van Xbox Live zijn verbannen omdat er bijvoorbeeld illegale back-ups of zelfgeschreven software op afgespeeld werden.

Oorzaak onbekend
Of het om een bewuste zet van Microsoft gaat of een vergissing blijft voorlopig nog een raadsel. De softwaregigant heeft nog niet gereageerd. De meest gangbare theorie die de ronde doet is dat Microsoft de beveiliging van zijn netwerk aan het uittesten is in het licht van de inbraak in het PlayStation Network van concurrent Sony. Dat meldt Eurogamer.

Van een aanval is bij Microsoft waarschijnlijk geen sprake. Maar de consolebouwer waarschuwt op de statuspagina van het Xbox Live-netwerk wel voor phishing in het populaire spel Modern Warfare 2. De omvang daarvan is niet bekend. Microsoft onderzoekt de zaak.

[related_article id=”161452″]

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business