Nieuws

Google Docs-app zet foto’s om in tekst

Google lanceert een Androidapp voor zijn clouddienst Docs. De app biedt dezelfde functionaliteit als de desktopversie en herkent tekst in foto’s.

Bezitters van een Androidtoestel die wel eens de mobiele website van Google Docs gebruiken, kunnen voortaan met een app documenten raadplegen, aanpassen en aanmaken. Wijzigingen worden automatisch met de desktopversie gesynchroniseerd.

Als extraatje is er de mogelijkheid om foto’s van lappen tekst in tekstvorm te gieten dankzij de tekstherkenningsoftware van Google die ook in Google Goggles wordt gebruikt. Er wordt een nieuw document aangemaakt met daarin de foto en wat de app denkt dat er op te lezen valt.

[related_article id=”158901″]

Kinderziektes
Die functie vertoont wel wat kinderziektes. Zo zijn volgens Google niet alle fonts even goed leesbaar en is handgeschreven tekst uit den boze. Een korte test is veelbelovend, maar de tekst vertoont te veel fouten om de dienst bruikbaar te noemen. Al kan dat ook aan de slechte camera van onze smartphone liggen.

Omdat de documenten in de cloud worden bewaard en constant worden gesynchroniseerd, is een internetverbinding noodzakelijk. Google gaat de tekstherkenningsdienst nog verbeteren. De Google Docs-app ligt in de Android Market en vereist Android 2.1 of hoger.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business