Nieuws

Apple betreurt te vroege verkoop witte iPhone

De Belgische computerwinkel die vroegtijdig witte iPhones verkocht, kan op wereldwijde belangstelling rekenen. Maar hoe kwamen de toestellen er terecht?

"Van overal komen klanten", vertelt winkelier Tom Hufkens aan het dagblad De Standaard. "Daarnet belde er iemand uit Colombia. Daarvoor hing er een gast uit Singapore aan de lijn."

Van Roey Automation uit Turnhout bestelde vorige week bij telecomprovider Mobistar twintig zwarte iPhones. Die werden dinsdag geleverd. Toen een medewerker de doos opende, merkte hij dat het witte toestellen waren. "Net toen ik naar Mobistar wilde bellen om de fout te melden, zag de marketingverantwoordelijke de telefoons staan. Hij wist dat er goud in die doos zat", aldus Hufkens.

[related_article id=”158256″]

Razendsnel uitverkocht
De winkel bood de witte iPhones ‘s middags via zijn website aan voor de gangbare prijs (639 euro voor 16 GB en 749 euro voor 32 GB). Het nieuws verspreidde zich razendsnel via de gespecialiseerde sites over de aardbol. Na enkele minuten was de eerste iPhone al de deur uit. Kort daarna volgden de resterende negentien.

Bij Apple zullen ze er ongetwijfeld een hartig woordje over gesproken hebben. "We hebben ze nog niet gehoord en verwachten dat eerlijk gezegd niet. Alle contacten verlopen via Mobistar, zij distribueren ze hier in België. Van hen hebben we ook nog geen boze reacties gekregen. Zij maakten de fout", verdedigt Hufkens zich.

"In hun opslagplaats staan blijkbaar al van die witte toestellen. Iemand moet een doos van die stapel genomen hebben. Een vergissing dus. Dat wij daarmee het recht niet hadden om ze voor de officiële lanceringsdatum te verkopen? Sorry, maar dat is ons nooit gezegd. Wij wisten van geen embargo af", luidt het met een lichte grijns.

Reactie van Apple
Mobistar wil niet reageren, en bij Apple zijn ze al even karig met commentaar. "We vinden het jammer dat de officiële lancering zo verstoord is", zegt woordvoerder Jurriaan Trommels. "Maar of er gevolgen zijn, wat die mogelijk inhouden en voor wiens rekening die dan zijn, kan ik niet zeggen."

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business