Nieuws

BMx W7Pad

De W7Pad is niet bedoeld als concurrent voor de iPad. Die richt zich vooral op wie makkelijk foto’s en filmpjes wil bekijken, surfen of spelletjes spelen. Het streefdoel van de W7Pad is je dezelfde functies als een thuiscomputer bieden, zodat je onderweg exact hetzelfde kan doen wat je thuis doet.

Op de W7Pad kan je installeren en verwijderen wat je wil. Je kunt externe harde schijven en andere randapparatuur aansluiten en er zijn nagenoeg geen softwarebeperkingen. Gezien de afmetingen zou je dit apparaat eigenlijk kunnen bekijken als een netbook zonder toetsenbord.

Hardware
Aan de buitenkant ziet de W7Pad er onopvallend uit, zonder knoppen aan de voorkant. Aansluitingen zijn er voldoende: twee USB-poorten, een sleuf voor SD-kaarten, plaats voor een simkaart en zelfs een HDMI-uitgang om vlotjes video’s naar je tv over te hevelen.

[related_article id=”160534″]

Het scherm heeft een diagonaal van 11,6 inch en een maximumresolutie van 1.366 x 768 pixels. Met z’n 950 gram is de W7Pad aan de zware kant. Onder de motorkap zit een Intel Atom N450-processor, die je ook vaak in netbooks vindt.

De W7Pad 204 heeft daarnaast een SSD van 32 GB en 1 GB RAM, terwijl de W7Pad 208 het doet met een SSD van 64 GB en 2 GB RAM. Die laatste heeft bovendien een gps-module onder de motorkap.

Zelf software kiezen
Het besturingssysteem is niet inbegrepen in de prijs, omdat je volledig zelf kan bepalen welke software er op je tablet draait. Voor Windows en Office moet je uiteraard bijbetalen, openbronpakketten kosten je geen cent extra.

Op ons testtoestel is Windows 7 geïnstalleerd, een vertrouwde omgeving die helaas niet gemaakt is om op een aanraakscherm bediend te worden. Sommige knoppen zijn te klein of zitten te dicht bij andere, en ook het virtuele toetsenbord van Windows is niet zo handig als dat van specifieke tabletbesturingssystemen.

ExoPC-schil
Je kunt wel ExoPC opstarten, een handige tabletgerichte interface waarmee je kan surfen, spelletjes spelen of apps downloaden. Het is even wennen voordat je doorhebt hoe de interface precies werkt, maar de meeste dingen worden je intuïtief duidelijk. Er zit ook een tutorial ingebouwd die alles duidelijk uitlegt. De bijhorende apps-winkel is op dit moment nog gratis, maar ook redelijk chaotisch.

Batterij
Wat de batterijcapaciteit betreft, speelt de W7Pad in de klasse der gewone computers. Bij minimale belasting houdt hij het gemiddeld iets langer dan drieënhalf uur vol, bij maximale belasting gaat daar nog een uur vanaf. Opladen duurt zo’n drie uur en twintig minuten. De meeste tablets presteren beter, maar de W7Pad biedt dan weer meer mogelijkheden. Aan jou om te beslissen waar de prioriteiten liggen.

BMx W7Pad
Prijs: 538,45 euro (W7Pad 204), 719,95 euro (W7Pad 208)

PRO: vrijheid, vertrouwde omgeving en aansluitingen.
CONTRA: Windows 7 is niet gemaakt voor tablets, batterij presteert matig.

7Androidbmxreviewsw7padWindows

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals