Nieuws

SanDisk Sansa Fuze+

De mediaspeler Sansa Fuze+ heeft alles van de oorspronkelijke Fuze aan boord, en meer. En dat voor minder dan 100 euro. Alleen de aanraakbediening is een stap achteruit.

De opvolger van de Fuze is verkrijgbaar met drie verschillende opslagcapaciteiten en in vijf kleuren, al zijn die afhankelijk van de opslagcapaciteit. Dankzij de MicroSD-sleuf kan je elk spelertje tot 32 GB extra opslagcapaciteit geven. De inhoud van zo’n geheugenkaartje komt netjes tussen de andere inhoud te staan, maar je kan er ook apart naartoe bladeren.

Het scherm van 2,4 inch ziet er behoorlijk goed uit. Foto’s en filmpjes worden scherp weergegeven, al zou ik er geen volledige film op willen bekijken. Aan de buitenkant zit een volumeknop en een aan/uitknop waarmee je gek genoeg het scherm niet kan vergrendelen.

Fraai vormgegeven
De oubollige interface van de oorspronkelijke Fuze maakt plaats voor een fraai vormgegeven en intuïtief te bedienen exemplaar. De Fuze+ slikt muziekbestanden in mp3, WMA (zowel beveiligd als onbeveiligd), OGG, FLAC, WAV en zelfs onbeschermde AAC-bestanden, het lievelingsformaat van iTunes. Op videovlak kan je er alles wat gecodeerd is met h.264, WMV of MPEG-4 naar gooien. Voor de rest is er de gratis Sansa Media Converter.

Wat de klankkwaliteit betreft bevindt de Sansa Fuze+ zich op het niveau van de gemiddelde iPod: goed, maar niet uitstekend. De Fuze + heeft maar één echt nadeel: de aanraakbediening. Die kan een niet eens overdreven snelle bediening niet volgen. Een behoorlijke achteruitgang tegenover het aangename klikwiel van zijn voorganger.

SanDisk Sansa Fuze+
Prijs: 79 euro (4 GB) 89 euro (8 GB) 99 euro (16 GB) (april 2011)

PRO: veel waar voor weinig geld.
CONTRA: aanraakbediening kan niet volgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business