Nieuws

PhotoZoom Classic 4

Foto’s opblazen is een kunst. Doe het fout, en je zit met een geblokt misbaksel opgescheept. Doe het met PhotoZoom 4 en je zal applaus oogsten.

Van een leuke vakantiefoto een poster maken? Dat wil al eens problemen opleveren. Gebruik je een gewone digitale camera, dan zal je foto maximaal 5 tot 10 megapixel zijn. En voor een poster heb je meer nodig, of je krijgt een gepixeld effect. In plaats van meteen een SLR-camera met 20 megapixel aan te schaffen, kan je nu PhotoZoom proberen.

Ik installeer het programma en laat het los op mijn eigen, niet altijd even scherpe foto’s. Voor portretten blijken de verschillen met een ander fotoprogramma vrij klein. Mijn foto met ruis blijft een foto met ruis, ingezoomd of niet. Wanneer je echt grote foto’s gaat maken, doet het programma wel zijn best om alles een beetje zachter te maken.

[related_article id=”158262″]

Afronden
Geen harde, blokkerige pixels dus – alles wordt mooi afgerond – en dat doet het beter dan pakweg Photoshop. Details, zoals een jeanshoedje en de textuur van kleren, komen veel beter uit. Bij hoge contrasten moet je dan weer opletten dat bepaalde stukken niet te hard worden afgevlakt. Dan lijkt het namelijk alsof ze met een natte borstel op je foto werden getekend.

PhotoZoom 4 Classic biedt je de keuze tussen verschillende vergrotingsmethodes. Er zijn ook een paar instellingen die bepaalde foto’s zouden moeten opkrikken. Zo kan je ruis onderdrukken, of een instelling kiezen om tekst te vergroten. Verder kan je basisbewerkingen zoals bijsnijden en spiegelen uitvoeren.

Voor de modale fotograaf zal de Classic-versie ruim volstaan, de Pro-versie heeft als belangrijkste extra’s batchverwerking en enkele automatiseringsinstellingen. Beide versies kan je voor aankoop uitproberen.

PhotoZoom Classic 4
Prijs: 79 euro (Classic) (april 2011)

PRO: doet wat het zegt.
CONTRA: kent maar één trucje.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business