Nieuws

Npackd 1.14.1

Voor Linuxgebruikers niets nieuws: applicaties downloaden en installeren gebeurt daar al sinds jaar en dag met een packagemanager. Nu haal je met Npackd ook voor Windows zo’n pakketbeheerder in huis.

Start je de tool op, dan wijst je firewall je er wellicht op dat het programma een verbinding met het internet wil opzetten. Logisch, want Npackd leest telkens eerst een online pakketbibliotheek in.

[download_file]

Net als het programma zelf wordt ook deze bibliotheek bij Google gehost. Voor wie het XML-bestand even wil inkijken, klik hier.

[related_article id=”160534″]

Makkelijk installeren
Wij zien tijdens onze tests een mooie lijst met 255 applicaties verschijnen, die zich in principe allemaal met een muisklik laten installeren. Het volstaat de gewenste programma’s in de lijst te selecteren en het Install-knopje in te drukken. Handig is ook de knop Go To Package Page, waarmee je meteen naar de website van het geselecteerde product gaat.

Het gaat uitsluitend om gratis programma’s. Niet zelden openbronpakketten, vaak bekende: Audacity, Blender, CCleaner, CDBurnerXP en HandBrake. Maar ook wel minder bekende: ComicRack, Iron, Mercurial, Sed enzovoort.

Opletten bij verwijderen
In de Status-kolom lees je af of het programma op je systeem is geïnstalleerd en of dat eventueel buiten Npackd om is gebeurd. De makers van het programma raden je overigens wel af om een tool die je niet via Npackd hebt geïnstalleerd te verwijderen vanuit Npackd.

Ook omgekeerd: applicaties die je met Npackd hebt geïnstalleerd, haal je beter niet weg vanuit het Windows Configuratiescherm. Wat er dus op neerkomt dat je veiligheidshalve altijd eerst naar Npackd gaat om de status van een programma te checken.

De statuskolom vertelt je bovendien of er een update beschikbaar is voor een geïnstalleerd pakket: ook die kan je dan vanuit Npackd laten ophalen en installeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business