Nieuws

Reparatie PSN zit in eindfase

De netwerk- en beveiligingsteams van Sony testen momenteel het nieuwe systeem waarop het PlayStation Network en Qriocity zullen draaien.

“We begrijpen dat velen onder jullie niet kunnen wachten tot het PlayStation Netwerk en Qriocity terug online zijn en daarom melden we deze belangrijke mijlpaal”, schrijft Patrick Seybold, communicatieverantwoordelijke bij Sony, op de PlayStationblog.

‘Komende dagen’
Wanneer de populaire spelletjesdienst terug beschikbaar is vermeldt Seybold niet, maar in een open brief die gisteren op de PlayStationblog verscheen spreekt Sony-eindbaas Howard Stringer over "de komende dagen". De dienst is echter niet meteen wereldwijd beschikbaar.

[related_article id=”158578″]

De Japanse elektronicareus heeft inmiddels ook bekendgemaakt dat Amerikaanse PSN- en Qriocitygebruikers een jaar lang gratis verzekerd worden tegen kredietkaart- en identiteitsfraude, tot een maximumbedrag van 1 miljoen dollar per gebruiker.

Gratis fraudeverzekering voor Amerikanen
Sony gaat in zee met het in kredietkaartfraude gespecialiseerde bedrijf Debix. Alle Amerikaanse gebruikers ontvangen een mailtje met een code die ze voor 18 juni kunnen activeren. De AllClear ID Plus-dienst van Debix kost normaal 9,95 dollar per maand.

PSN-gebruikers en Qriocityabonnees buiten de VS moeten nog even wachten maar ook zij worden door Sony beschermd tegen kredietkaart- en identiteitsfraude.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business