Nieuws

Cloud Player van Amazon kan ook op iPhone

Amazon steekt Apple de loef af. Het voegt ondersteuning voor iOS-apparaten toe aan zijn muziekstreamingdienst, in de vorm van een webapp.

In maart lanceerde internetgrootwarenhuis Amazon zijn Cloud Player voor computers en Androidapparaten. Gebruikers kunnen al dan niet legaal aangekochte nummers in hun kluisje in de cloud bewaren, waarna ze die via streaming kunnen afspelen.

Foutmelding negeren
Sinds dit weekend is Amazons streamingdienst voor muziek in de cloud in de Verenigde Staten ook bruikbaar op een iOS-apparaat. Als je met een iPhone of iPad naar de webinterface van de Cloud Player navigeert, krijg je wel een waarschuwing dat je browser niet wordt ondersteund.

[related_article id=”158256″]

Klik je die weg, dan kan je naar hartenlust muziek streamen. Omdat Apple, dat zelf een streamingdienst voor muziek en video in iOS 5 wil integreren, een Cloud Player-app waarschijnlijk niet zou toelaten in de App Store, koos Amazon voor een webapplicatie.

Integratie
De integratie in het besturingssysteem is minder diep dan bij Android. Maar volgens TechCrunch werkt de dienst vrijwel feilloos. Nieuwe nummers uploaden vereist Flash en is dus niet mogelijk, maar muziek luisteren gaat zonder haperen. En als je een telefoontje krijgt, wordt de muziek gepauzeerd.

amazonamazon cloud playerAndroidappleclouddiensteniosmobilememuzieknieuwsstreaming

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals